Cykelbane og cyklecross

21-10-2024

Her lidt info fra DCU

Cykelbanernes Super Cup

Danmarks Cykle Union, DBC Ballerup og Odense Cyklebane præsenterer SUPER CUP 2024.

Turneringen strækker sig over tre afdelinger og begynder 1. november.

Formålet med SUPER CUP 2024 er at skabe en løbsserie, der på sigt kan fungere som en "superliga" for dansk banesport. Turneringen strækker sig over tre afdelinger:

2. november 2024 i Odense 

21. november 2024 i Ballerup

30. november 2024 (finale) i Odense

Der vil være rejsepenge, etapepræmier og flotte slutpræmier til vinderne. Herrerne kører som par, mens damerne konkurrerer individuelt.

 

Nyt om cyklecross 2024-25

Landshold:

Cyklecross-udvalget overtager landstrænerfunktionen i denne sæson. Landstræner, Benjamin Justesen fortsætter frem mod nytår som rådgivende ekspert og sikrer overlevering.

Arbejdet omkring planlægning, udtagelser og rytterkontakt fordeles således på flere hænder og cyklecross-udvalget, står kollektivt på mål for den sportslige faglighed.

Du kan læse meget mere om landshold, målsætninger og udtagelseskriterier på dette link:

https://www.cyklingdanmark.dk/nyheder-1/vis/nyhed/nyt-om-cyklecross-landsholdet-maalsaetning-2024-25

 

CX udvalget præsenterer en stort set fuldt booket kalender i sæsonen 2024-25. Det er godt gang i klubberne og over hele landet er der flere tiltag med åbne træninger, der samler ryttere på tværs af klubber, køn og aldre.

Det er fedt at se opslag med tirsdags-, onsdag, torsdags- og søndagscross rundt omkring i landet. Bliv ved med det. Det er ikke kun med til at udvikle vores lille sport, men også med til at udvikle og fastholde de unge og talenterne i sporten.

Det er også godt at se flere og nye klubber på terminen. Tak til alle arrangører på alle løbsniveauer. Skynd jer ind og tilmeld jer løbene så snart de er åbne så løbsarrangøren kender interessen!

Kalenderen opdateres løbende: https://www.cyklingdanmark.dk/tilmelding

Skriv endeligt til CX-udvalget, hvis I går med overvejelser om løb og eller har brug for en hånd.

 

Challenge Cross Cup 2024-25

Cross-cuppen køres over 7 afdelinger.

Alle afdelinger tæller med. Den med flest point vinder – dog skal man skal man stille op i minimum 5 cups for at vinde - og man skal stille op til finalen i Kalundborg og modtage vindertrøjen.

Konkurrencen:

Der køres om at vinde den samlede Challenge Cross-cup og den gule Challenge Cross Cup førertrøje for hhv. herre elite (A/B/U19) og dame elite (DA/DB/U19P/D40/D50/U17P) i alle masterklasserne (H40/H50/H60/H70) og B&U (U11-U17 minus U17P).

Førertrøjen er til låns fra afdeling til afdeling og cx-udvalget sørger for over- og udlevering af førertrøjen til den førende rytter før forud for hver start. Vinderen af den samlede Cross-cup vinder selvfølgelig en ren trøje.

 

Danish Open er ikke en del af cross-cuppen og er en mulighed for de afholdende klubber – men Cross-udvalget opfordrer til at afholde en motionsstart for at invitere ryttere til at prøve sporten.

 

Challenge Cross-cup Præmier – tak til cuppens sponsorer!

Konggaard.dk/Challenge Tyres er hovedsponsor for hele cuppen og præmierer ved hver afdeling elitepodiet 1,2 og 3 i hhv. Herrer A/B/U19 og Dame DA/DB/U19P/D40/D50/U17P samt med førertrøjen i de øvrige klasser. Jf. ovenstående.

I eliteklasserne skal der køres på cx/gravelcykler med max. 35 mm dæk.

 

CeramicSpeed Master Cross

CeramicSpeed præmierer ved hver afdeling podiet i Master-klasserne H40/H50/H60/H70 samt podiepræmier ved cross-cupfinalen.

I masterklasserne kan der køres på alle typer cykler på to hjul med max 35mm dæk.

 

GripGrab Young Cross

GripGrab præmierer ved hver afdeling podiet med B&U klasser fra U11-U17 samt podiepræmier ved finalen. U9 ryttere er velkomne, men der køres ingen særskilt klasse.

Danish Open Cross præmieres af de afholdende klubber.

I B&U klasserne kan der køres på alle typer cykler på to hjul og alle dækstørrelser.

 

Starter:

I alle 7 afdelinger vil der være 6 starter i følgende startgrupper.

1.Start: U11/U11P/U13/U13P/U15P

2. Start: U15/U17

3. Start: Danish Open M/K

4. Start: H40/H50/H60/H70

5. Start: DA/DB/U19P/D40/D50/U17P

6. Start: A/B/U19

 

DM 2025 – Sandcross!

Holte MTB og Ulkestrup CK har lagt i kakkelovnen til et rigtigt hårdt sand og bakketrø i Høvelte lørdag d. 11. og søndag d.12. januar.

 

Løbskalender

Herunder ser I den foreløbige samlede kalender

 

Glæd jer til at høre meget mere 😊

 

Med venlig hilsen CX udvalget.

https://www.cyklingdanmark.dk/tilmelding